dilluns, 18 de febrer de 2019

Dia de la fruita
L'escola participa des de fa cursos en el pla de consum de fruita a les escoles impulsada per la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de promoure el consum de fruita fresca entre els infants.

En aquesta campanya ens fan arribar de forma gratuïta fruita fresca per tots els i les alumnes d'Infantil i Primària amb l’objectiu de:

·         Informar sobre els beneficis de l'increment e fruites i verdures.

·     Proposar el consum de fruita i verdura per sobre d'altres aliments amb ,menys qualitat nutricional.

 A més a més, l'escola té fixat  el dijous com el Dia de la fruita. Aquest dia convidem a tot els alumnes a que portin per esmorzar a l'escola una peça de fruita. 
Pretenem d’aquesta manera afavorir uns hàbits alimentaris saludables, i fomentar el consum d’aliments sans i variats.

Les fruites i les verdures són essencials pel nostre organisme ja que contenen grans quantitats de vitamines, minerals, fibra i molt especialment unes substàncies anomenades “compostos bioactius”, que són responsables del color, aroma i sabor de les fruites i hortalisses. Aquests compostos tenen potents efectes antioxidants que contribueixen de forma molt positiva en la prevenció de malalties.

Us demanem la vostra col·laboració animant als vostres fills/es a menjar fruita a l’escola i promovent des de casa aquest hàbit saludable. Pacteu la fruita que volen portar, als més petits els podeu posar la fruita tallada en una carmanyola. Amb els més grans  acordeu si volen portar-la rentada o tallada. Apostar per les fruites de temporada és una bona opció (mandarina, plàtan, poma, taronja...). 
És molt interessant la implicació dels pares/mares, així que animeu als vostres nens i nenes a participar amb una actitud positiva, aneu introduint fruites variades perquè no sempre mengin el mateix.

El nostre  llibre de recepetes

Una bona idea és compartir amb nosaltres aquelles receptes, que continguin fruita, verdura o hortalisses, que feu a casa i que més us agraden o que tenen més èxit entre els vostres familiars i amics... amb la idea d’elaborar un llibre de receptes propi de l’escola Montserratina, que podreu consultar en la nostra web.
Si esteu interessats en participar amb els vostres fills i filles, necessiteu enviar el document en PDF al nostre correu : medimontserratina @ gmail.com,  indicant el nom de la família cuinera. 
Ah!!! I podeu afegir una foto del plat.

Des de la comissió obrim el llibre de receptes amb un deliciós  esmorzar per a petits i grans:


Esmorzar dels campions i campiones

Ingredients
·                        1 bol de llet de civada, quefir o iogurt natural
·                        50 g de cereals de blat de moro, quinoa
·                        6 maduixots tallats petits
·                        1 culleradeta de mel
·                        1 cc de sèsam torrat
Preparació
1.     Omplim gairebé un bol amb la llet o el iogurt.
2.    Hi afegim els cereals de blat de moro, els maduixots i la mel. 
3.     Barregem els ingredients, espolsem sèsam per sobre i ens ho mengen tot seguit, per menjar els cereals ben cruixents!

 Tasteu-lo esta.Boníssssim... bon profit!
Esperem les vostres receptes!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada